patrikonthemove.blogg.se

Jag har tagit ett kliv ut i vida världen igen och tänkte ta med den som vill igenom denna härliga blogg

Även de små sakerna kan ha stor betydelse

Publicerad 2013-10-19 08:05:00 i Allmänt,

Hej vänner!
Imorgon far jag vidare på nya äventyr, upp till staden Dharamsala, tänkte hälsa på Dhalai Lama, hoppas han är hemma!
 
Har inte berättat för er vad som hände i måndags, tyvärr har jag inga fina bilder att lägga upp men som min kompis Lovisa har övertygat mig om, att bara ord funkar det också!
 
Jag och min kära vän Laura gick i måndags på en liten upptäcksfärd, vi skulle nämligen hitta det ökanda kaffet Honey Hutt där dom har saftiga, chokladiga brownies! Såå vi tar och traskar bort mot andra sidan av stan, går över hängbron och här ändras vårt fokus från brownine och läggs istället på en färgkastande folkmassa som kommer dansandes mot oss, efter några sekunder va både jag och Laura gula, lila, orange samt gröna och dansade till taktsäkra trummor med lykliga indier.
Vi hade hamnat i en cermoni, där man bygger upp 3 plattformer av trä där dom satter Gudar gjorda i trä på, dessa bar dom sedan ner igenom staden, dansandes och kastade färg på allt och alla, en liten Holi festival typ.
Så efter 30 minuter av dansande va vi framme vid Ganges och här släpade vi ner Gudarna i vattnet och såg hur dom for ner i det strömma vattnet.
Men cermonin slutade inte där, klockan 19:50 antändes en gigantisk trädocka som representerade demonen Ravanas, den demon Vishnu besegrade genom att göra sig själv till en människo avatar som kallas Rama. Rama tog sedan hjälp av apguden Hanuman och dess aparmé och besegrade Ravanas. Så vid 19:50 brände man upp Ravanas för att hylla det goda som kan förinta det onda.
Hittils min bästa upplevelse i Indien!
 
För 2 dagar sedan stod jag och sträckte ut mina armar åt sidorna under en ställning på yogalektionen. På min högra handled som pekades åt en asiatisk man har jag ett band, ett tibetaskt armband som är välsignad av Dhalai Lama. Helt plötsligt ser jag den asiatika mannen som står mitt emot mig spärra upp ögonen och stirrar förvånat på min handled, kysser sin hand och gestekulerer åt amrbandet.
Den respekten han hade för ett litet rep som sitter runt min handled va helt fantastisk och det får mig bara att vilja studerar religion och filosofi mer. Nog den hittils mäktigaste upplevelsen
 
Jaa det va mina korta minnen jag kommer ta med härifrån detta ställe. Imorgon åker jag alltså längre norr till Dharamsala, kommer ta ca 14 timmar i buss. Så kommer komma upp dit på måndag morgon, sen är planen att jag ska gå till ett buddistiskt tempel och gå igeonom en utbildning, om buddism, där det ingår meditation, information, yoga, mat och boende. Men för att göra detta måste jag vara tyst, inte använda någon typ av elektronik, inte sjunga, inte prata eller komunicera med någon, vi får se hur det går!! Men det ska bli kul att testa.
 
Så nästa inlägga kommer ske om typ 12 dagar då jag kommer komma ut ur min tystad och berätta om allt som jag har kommit fram till här i livet :P 
Hare superbra mina vänner!
Kanske ska ge en snabb väderprogos också, det är 29 grader sol och lite brisigt, precis som det ska vara.
Puss o kram ses på stan!

Man vet aldrig vad som händer när man stannar längre.

Publicerad 2013-10-18 10:12:07 i Allmänt,

 
Tjenixen vänner!
Hoppas allt är bra med er! tänkte att det är dags för ett litet inlägg igen i denna lilla blogg.
Har varit med om galet mycket senast jag skrev! Jag är fortfarande kvar i Rishikes, utför yoga och äter supergod mat, hänger med underbara människor och lär mig om meditation och kroppens olika energier, rätt så intressant och kommer nog vara bra i mina studier sen :)
Såå! förra söndagen
avslutades en festival här i Indien den hette (någonting) Punja. Kvinnorna fastade i 9 dagar och det hela avslutas med en eldcermoni och att 9 flickor som dom kallar "rena" alltså dom som ännu inte hade kommit in i puberteten blir hedrade som Gudinnor och går runt till olika Ashrams (ett ställe där en helig person bor i) och hus, här ger folk dom mat, presenter och pengar för att hedra Gudinnorna.
Lyckligt lottad som jag är fick jag vara med på en eldcermoni och även dyrkningen av Gudinnorna i ett Ashram utanför Rishikes där Laura och Melusa, som jag har hängt med dom senaste veckorna, bodde innan dom kom hit superhäftig upplevelse!!
 
 
 
 
 
 
 
Efter alla firanden gick vi ner och tog ett heligt dopp i ganges. Påvägen dit fick jag syn på två apor som satt och myste, så efter att jag tagit en bild kollade dom på mig och hoppade upp i denna fina ställning
 
 
Så precis som vi människor gör när någon tar ner en kamera slutade aporna att posera och hoppade ner och myste igen.
Så vi fortsatte ner till den magiska floden och såhär så det ut!
 
 
 
 
Efter att ha gjort en helig ritual i ganges då man doppar huvudet i vattnet 3 gånger stående motströmms och håller fingrarna i en lustig sätt över huvudets olika ingångar va jag ren både spirituellt och kroppsligt.
 
Sen va det dags att lämna det fina ashramet, blev ditbjuden igen om jag ville under ljusfestivalen devali (ursäkta stavningen) men kommer ha lämnat Rishikesh innan dess.
 
Sen tog vi ett sista farväl och stack hem
 
 
 
 

Rishikesh, yoga? Javisst!

Publicerad 2013-10-12 07:32:59 i Allmänt,

 
 
Hallå där bloggen!
Nu har det snart gått en vecka sen jag kom till Indien, och jag har haft det helt underbart.
Rishikes ligger precis intill den heliga flogen ganges så man får sig reälla stänkar av spiritualitet, har kryllar det av ashrams, ceremonier, rökelser och spirituel musik spelas ur varje restaurang med vissa undantag som spelar några shyssta toner från en Beatles platta.
Första kvällen när jag kom hit gick jag på en upptäcksfärd och hamnade på en eldceremoni som hölls nere vid ganges och fick reda på att sadus och en guru håller i det varje dag, super häftigt!
Samma kväll kom jag i kontakt med två tjejer som jag har hängt med typ varje dag, Laura och Melusa.
Rihikes är känt för sin ontroliga spiritualitet men också för Yoga, i varje gata, i varje ashram och i varje del av staden utövar folk yoga så jag tänkte att det kanske va dags för mig att börja stretcha i konstiga ställningar. Först testade jag Hatti yoga, typ långsam yoga, i tisdag och onsdag och försod inte vad folk mena med att man fick mer energi av Yoga, va själv helt slut och ville bara gå och lägga mig efter passen, men det gav resultat, fick sjuk träningsvärk i ryggen så nog är det bra träning allt! Tog ledig från yogandet på torsdagen, kände då att det skulle vara kul att plonka på en Sitar så jag gick till en musikskola och körde en kurs på en timma, och vilken grej! stört kul och inte lika svårt som jag trode det skulle vara.
Sen igår (fredag) bestämde jag mig för att testa Ashtanga yoga, en typ av yoga där man gör ett set av rörelser snabbt, som helt klart va min grej kände att jag var piggare och hade mer fokus, även fast jag dröp i svett.
Så efter det bestämde jag mig för att stanna 3-4 dagar extra för att testa lite mer Ashtanga, och köra ett tvätt.
 
Efter Rishikes kommer jag nog sticka till Delih och sen vidare till Jaipur
Här kommer lite bilder som jag tog första dagen. kommer lägga upp lite mer innan jag sticker härifrån
På återseende vänner! 
Hej svejs :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Början av resan

Publicerad 2013-10-06 11:58:43 i Allmänt,

Hej Hej goddag bloggen!
Då ska jag börja blogga också, känns som en rolig grej. Har tyvärr inga skills att designa ett sånthär fönster så ni får fokusera på texten och mina bilder!
 
Ja, detta kommer handla om min resa igenom Indien, och sen kanske också Nya Zealand.
Jag lägger upp lite bilder, berättar vad jag håller på med och vad Indien tar mig ut på för äventyr.
 
Inlägg nr 1.
Efter att ha sagt hej då till alla fina människor i hemstaden va det dags för ännu ett äventyr till The Incredibel India.
Åkte ut till Arlanda klockan 08:00 på morgonen med min käre far och bror för att avnjuta den sissta koppen ordentligt svenskt kaffe och 3 timmar senare satt jag på planet påväg till Indien igen, med samma nervösa klump i magen och hemlängtan som förra gången.
Så efter en mellanlandning i Qatar och inte en enda backpacker i sikte bordade jag planet med frågor till mig själv om varför jag igentligen åker, va det onödigt att jag tog med datorn, kommer jag att träffa människor ect.
Så vid inchekningen på New Delhi airport fick jag syn på den första backpackern som jag slängde mig på och börja klämma ut information om. Han hette Alex, kom från spanien och skulle till TYP samma ställe som jag, så efter att ha letat upp mitt inchekade bagage och hans kompis Alvaro så satte vi oss i en taxi och började röra oss in till staden som är bebod av 14 miljoner människor, ex antal hundar och även kossor.
När vi närmar oss vårat område ville taxichauffören splitta på oss, han skulle skjutsa Alvaro och Alex till sitt hotell medans jag skulle ta en TucTuc till min gata Main Bazzar då det inte gick att köra in där med bil då Indien (som alltid) just nu har en festival pågång. Tuctuc chauffören tog mig då till en turistbyrå som ringde mitt hostel så jag fick prata med dom där, och dom sa att polisen inte skulle släppt in mig på Main Bazaar.
Det blligaste boendet jag sedan kunde komma över utanför området skulle vara på 5000 Rupie alltså 500 Kr för 6 timmar då Check Out Time är klockan 12:00! Så det slutatde med att jag tog en taxi klockan 06:20 lokal tid up till Rishikes, för 10050 rupie 1005 kr, mycket? svar ja, men bussar och tåg va fulla 2-3 dagar framåt (som vanligt i Delhi) så skulle jag behöva vänta och betala en förmögenhet för bonde. 
 
Så efter 6 timmar av en guppig bilfärd sitter jag här, på ett supermysigt hostel med WIFI, TV, en stor och mjuk säng och trevlig personal för 350 rupee, typ 100 rupee (10kr) över min budjet men det är det fasen värt!
 
Jag känner mig lustigt hemmastad, lugn och sansad, lite annan femma än förra gången då jag inte åt något på 3 dagar, dock försvinner apritet i 30 grader och hög luftfuktighet, men det är bara att propa i sig av den mumsiga Indiska maten.
Nu blir det att ta igen lite sömn och kanske kolla på någon härlig film på datorn.
VI hörs :)
Patrik signar ut!
(bilder kommer så snart jag samlat energi att gå ut och göra en photosession) 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela