patrikonthemove.blogg.se

Jag har tagit ett kliv ut i vida världen igen och tänkte ta med den som vill igenom denna härliga blogg

Man vet aldrig vad som händer när man stannar längre.

Publicerad 2013-10-18 10:12:07 i Allmänt,

 
Tjenixen vänner!
Hoppas allt är bra med er! tänkte att det är dags för ett litet inlägg igen i denna lilla blogg.
Har varit med om galet mycket senast jag skrev! Jag är fortfarande kvar i Rishikes, utför yoga och äter supergod mat, hänger med underbara människor och lär mig om meditation och kroppens olika energier, rätt så intressant och kommer nog vara bra i mina studier sen :)
Såå! förra söndagen
avslutades en festival här i Indien den hette (någonting) Punja. Kvinnorna fastade i 9 dagar och det hela avslutas med en eldcermoni och att 9 flickor som dom kallar "rena" alltså dom som ännu inte hade kommit in i puberteten blir hedrade som Gudinnor och går runt till olika Ashrams (ett ställe där en helig person bor i) och hus, här ger folk dom mat, presenter och pengar för att hedra Gudinnorna.
Lyckligt lottad som jag är fick jag vara med på en eldcermoni och även dyrkningen av Gudinnorna i ett Ashram utanför Rishikes där Laura och Melusa, som jag har hängt med dom senaste veckorna, bodde innan dom kom hit superhäftig upplevelse!!
 
 
 
 
 
 
 
Efter alla firanden gick vi ner och tog ett heligt dopp i ganges. Påvägen dit fick jag syn på två apor som satt och myste, så efter att jag tagit en bild kollade dom på mig och hoppade upp i denna fina ställning
 
 
Så precis som vi människor gör när någon tar ner en kamera slutade aporna att posera och hoppade ner och myste igen.
Så vi fortsatte ner till den magiska floden och såhär så det ut!
 
 
 
 
Efter att ha gjort en helig ritual i ganges då man doppar huvudet i vattnet 3 gånger stående motströmms och håller fingrarna i en lustig sätt över huvudets olika ingångar va jag ren både spirituellt och kroppsligt.
 
Sen va det dags att lämna det fina ashramet, blev ditbjuden igen om jag ville under ljusfestivalen devali (ursäkta stavningen) men kommer ha lämnat Rishikesh innan dess.
 
Sen tog vi ett sista farväl och stack hem
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Frida Engman

Publicerad 2013-10-18 14:49:39

Alltså!!! Detta är sååå kul läsning. Hoppas du har det magiskt!!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela