patrikonthemove.blogg.se

Jag har tagit ett kliv ut i vida världen igen och tänkte ta med den som vill igenom denna härliga blogg

Tomten brinner!

Publicerad 2014-01-15 11:25:17 i Allmänt,

Hej vänner!

Nu har jag fått två medelande på facebook om att det är dags att lägga upp ett nytt äventyr, så här kommer några styckna!

Kochin

Förra gången jag hörde av mig till er så hade jag äntligen kommit fram till den härliga staden Kochin, där jag förra året tog min första chai på gatan som förändrade mitt liv.

Så jag tog in på ett shysst ställe som heter Seashore Residency, mötte upp med min käre vän Roy från Israel som jag träffade under meditationstiden i Dharamsala. Så vi hängde under 3 dagar, spelade kort, drack chai och stack till Ceraia Beach, första riktiga strandbesöket 2013 (Ängbybadet räknas inte) och såhär såg det ut!

 

 

 

Efter tre dagar lämnade Roy mig i Kocin för stranden i Varkala.

Dagen efter tänkte jag åka upp till Munnar direkt, men en tjej från Israel checkade in på mitt guest house och föreslog att jag skulle vänta i två dagar så skulle jag få sällskap, trevligt tänkte jag och åt lite mer god mat, blev vän med en man som ägde musikshoppen i kochin och övade lite mer på min sköna sitar.

Dagen efter, Leslie (tjejen från israel) chekade in ville hon köpa en Ukulele och lära sig så vi köpte en ukulele hos ägaren över musikshoppen, men efter vidare eftertanke ångrade hon sig dels pga att jag sa att vi kunde hitta en billigare inne i staden, så efter lite trassel med att lämna tillbaks instrumentet stack vi in till Ernakulam. 

När vi väl kom in till stadens centrum tänte vi att det va säkrast att fråga någon vänlig person om hjälp, så vi slapp att gå runt i timmar. Jag såg en stilig man med glasögon, polo och jeans, HAN MÅSTE PRATA ENGELSKA tänkte jag, mannen presenterade sig som Deepak och var mer än vänlig och ringde sin pappa, bror och kompisar för att få reda på var närmaste musikaffär låg. Efter 3 samtal och 2 besök i turistaffärer fick han napp och vi alla tre hoppade in i en tuctuc. Under tuctucs färden berättade vi för Deepak att vi skulle upp till Munnar om två dagar, han sken upp och sa att han ssjälv skulle upp samma dag med sina två kompisar och erbjöd oss att åka bil med dom upp, GRATIS skjuts, NICE tänkte jag.

Efter ett bra och billigt ukuleleköp blev vi hembjudna till Deepaks familj, på te och snacks, GRATIS chai, NICE tänkte jag. Deepaks familj va underbara och läskigt gästvänliga som folk här i Indien är. Så efter två timmar av chaidrickande och dadlarmumsande stack vi hem till Seashore Recidency och två dagar senare var vi i en privatbil med Deepak och hans två vänner, påväg till otroliga Munnar

Munnar:

Förra året kom jag upp till Munnar med lyckorus, hade just firat min tjugoårsdag, kulturchocken hade lättat och hade just köpt en ny kamera. Här möttets jag av den vakraste naturen jag någonsin sätt och blev kär i det tebeväxta bergsområdet.

Förra året kom jag upp till Munnar under regnsäsongen och även fast regnet öste ner så tyckte jag det va magiskt, detta år kom jag upp till 24 grader och sol, inte helt fel!

Vi kom upp till Munnar runt 2 tiden och Deepaks ena vän som ägde mark och hade kardemummaodlingar bjöd oss hem till honom för en privattur i kardemumafält, vi takade ju självklart ja, så efter en guppig 45 minuters tur med en fyrhuling upp i skogen nådde vi äntligen den lilla stugan och fick en härlig liten rundtur.

 
Efter rundturen så började det mörkna, vi blev erbjudna att stanna, men när du reser med en som vill ha bekvämlighet så är det bara att bita ihop och sorgset säga nej. Vi kom in till Munnar vid 21 tiden och chekade in på ett trevligt litet hotel.
 
Dagen efter ringde vi en tuctuc chaufför som Leslie hade fått nummert till av några vänner, vi bokade upp oss med en tour för dagen efter, så vi tog och shoppa lite te, koppar och massa hemagjord choklad.
Dagen efter kom vår chaufför vid 08 tiden, och tog oss till dessa magiska platser!
 
Efter vår lilla tur i teplantagen tog vi nästa buss tillbaks till Kochin, Leslie checkade in på samma guest house som vi hade bott på tidigare men eftersom att det va 35 kr per natt och mitt max är 25-30 kr så stack jag till ett annat ställe där jag visste att det va 20 kr, så efter att ha checkat in stack jag till min stammisrestaurang och hade min julmiddag, Kerelan Nani Chicken Nurry med två Parota, det är synd att det inte går att få tag på någon annan stans än i Kerala, för det är nog en av det godaste rätterna jag ätit.
Så dagen efter stack jag till baks till mitt gammla guest house för att hänga med Alesh, en skön kille som typ bor där.
Efter några timmar kom ägaren och joinade oss på samtal om livet och musik, efter typ en timma med intensiva disskutioner och skratt sa ägaren till mig," Patrik, we miss you, how much do you want for your old room"
På kvällen möte jag mina grannar på det nya guest houset Mael och Pierre, härligt par från frankrike.
 
Efter att ha checkat ut från det nya och in på det gammla dagen efter mötte jag upp Jay.
Förra året träffade jag en tjej från america, ashley som jag reste runt med i Indien och sen även till Thailand i två veckor. Efter att vi skilldes åt i södra Thailand stack jag till Bankok för att möta upp Sophie Hillebrant och Ashley stack upp till norra Thailand och mötte där Jay Lee som i år planerade på att åka till Indien, hörde av sig till Ashley som sedan fixade ihop honom med mig. Trevlig kis från USA. Två dagar innan nyårsafton stack Jay upp till munnar och jag strosade runt i Kochin och hängde i musikaffären och möte där två killar från brasilien, William och Martin och även en Australiensare, Jordan som jag hängde med hela dagen.
Samma kväll kom Jay ner från Munnar igen med två nya vänner David och Matt från England, tydligen fanns det inga lediga rum, så dom kände att det var smidigare att komm ner samma dag, efter en lite tur med en tuctuc.
 
Dagen efter att Jay, David och Matt kom tillbaks va det nyårsafton, så jag och Jay hörde av oss till alla för att får lite folk att fira med.
Matt och David från England, som också tog med sig två tjejer från kananda och en till ladie från England
Mael och Pierre från Frankrike som jag mötte på det nya stället
Jordan från Australien (från musikaffären)
William från Brazilien (också musikafären)
Jay yo från Japan (som bodde på mitt guest house)
Två tjejer från Holland (som också bode på guest houset)
Efter en härlig middag stack vi upp på vårt tak och förberäde oss på att gå till stranden där vi hade hört att som skulle bränna tomten.
Så nyfikna som vi var stack vi till standen för att se om tomtebrännandet va på allvar
Och jaa, dom brände tomten!
Så när vi kommer fram till staden möttes vi a ca 50 000 män som stod och hoppade upp och ner och skrek happy new year precis som Rolling Stones fans skulle skrika bandets namn innan showen börjar.
Så vi trängde in oss i klungan och började skrika Happy! och fick i gensvar av 1000 människor New Year!
 
Så traditionen är då att man bränner upp en gammal gubbe för att ta bort det gammla och in med nytt. Men eftersom att det sker så tätt inpå julen och säger folk att dom bränner upp tomten.
 
Två dagar efter stack jag med Jay till en strandstad som heter Varkala, där vi tog det lugnt i några dagar och splittades sedan och jag stack till den kramande gurun Amma medans Jay stack upp till Mumbai och flög till Turkiet.
På ashramet mötte jag folk från meditationscentret i Dharamasala och med en av dom, Tom från australien och hans kompis Jaime från England stack vi till Madurai, och där är jag nu och har spenderat en natt, spanat in Indiens största tempelkomplex och ska snart sticka till Gandhi museet och se hans kläder och läsa några rader av hans visa ord.
 
Hoppas ni har det toppen var ni än är i världen.
Ledsen att jag inte har med alla mina äventyr i detalj, hoppas ni kan nöja er med dessa.
Vi hörs snart igen, men bilder från Madurai och kanske också lite från den franska föredetta kolonistaden Pondicherry.
Kram på er!
Tjing!
 
 
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela